Racen tegen kanker

De missie van Stichting Racen tegen Kanker is als volgt te formuleren: Door het uitoefenen van de motorsport gelden generen welke gebruikt wordt voor het steunen/helpen van gezinnen die getroffen zijn door de ziekte kanker.

Wij organiseren jaarlijks een aantal grote evenementen met zieke gezinnen. Wij proberen met deze evenementen de gezinnen een onvergetelijke dag te bezorgen en dat ze even de ellende vergeten die binnen hun gezin heerst. Door deze evenementen heeft Stichting Racen tegen Kanker een enorme band opgebouwd met de “zieke” gezinnen en wij zien het ook als eer om dit te kunnen en mogen doen. Verder hebben we in de afgelopen jaren verschillende gezinnen gesteund die door de ziekte kanker in de financiële problemen zijn geraakt. Het is Nederland nog niet dusdanig voor elkaar dat verzekeringsmaatschappijen alles vergoeden of dat er instanties bestaan die bepaalde (soms hele hoge) kosten vergoeden. Wij proberen bepaalde kosten te vergoeden voor deze gezinnen zodat ze zich volledig kunnen concentreren op het winnen van de race tegen kanker in plaats van zich ook te richten op de financiële aspecten. Wij kunnen (nog) niet alle aanvragen behartigen, maar we hopen met de steun van U steeds meer gezinnen kunnen helpen.

Helaas wordt niet iedereen genezen van deze vreselijke ziekte en vanaf de start van Stichting Racen tegen Kanker in 2004 zijn er aantal jongeren overleden door de ziekte kanker. Jongeren die wij hebben leren kennen door de evenementen en die we nog steeds bewonderen door hun enorme optimisme en levenslust. Deze mensen geven ons telkens weer heel veel kracht om door te gaan met onze missie. Ook houden wij contact met de gezinnen waarvan een familielid is weggevallen en we proberen ze ook nog te betrekken bij de evenementen.

Wij zullen ons blijven inzetten in onze race tegen kanker en we hopen dat deze ziekte ooit voor 100 procent zal worden overwonnen.